Educational

Laugalaekjarskoli Secondary School Extension in Reykjavík, Iceland by Studio Granda

Studio Granda Educational Building Project Studio Granda Birds Eye View Photo Studio Granda Ceiling Downlight Installation Studio Granda Ceiling Natural Skylight Model And Openings Studio Granda Exterior Facade Material Studio Granda Front Exterior Architecture Design Studio Granda Glass Windows Reflecting Clouds Studio Granda Night Interior Lighting Photo Studio Granda People Traffic Viewed From Indoor Studio Granda Skylight View Studio Granda Ground Floor Plan Studio Granda Second Floor Plan Studio Granda Section 01 Plan Studio Granda Section 02 Plan Studio Granda Section 03 Plan

Two identical 60''s building have been connected by the new Studio Granda''s extension structure. Both, the three storey architecture was developed with landscape concept by implementing the use of grass on the upper roof surfaces. To cut down the visual affect of the new building, the connection to the existing structures is at lower ground floor level and the site is extended over part of the roof to link the original entrances and play areas on each side of the school complex.

The new external skin reflects the zinc and painted render of the neighborhood buildings and a subtle twist of the roof hints at the special geometry present in their architecture.

Internally the twist mediates between the different functions of the plan. From a lofty hall the ceiling tapers down via a voluminous entrance and ends in a horizontally accented library. In counterpoint the central connecting corridor is double height with a series of generous roof lights and windows revealing glimpses of sky and activity on the upper walkway. Internal surfaces continue the original material palette of linoleum, oak and glossy paint.

Architects: Studio Granda
Client: City of Reykjavík
Structural Engineers: VSÓ
Electrical Engineers: VJÍ
Contractor: Trésmiðjan Borg
Service Engineers: VGK