Apartment

Read-Nest in Denmark by Dorte Mandrup Arkitekter

Read Nest An Architecture In Woods Read Nest Exterior Wooden Facade Read Nest House Garden Read Nest Interior Bedroom Read Nest Interior Storage Read Nest Void Interior Read Nest Wood Read Nest Wooden Interior

Measuring only 10 m2, Read-Nest is a small pre-manufactured structure that is designed to sit in the landscape like an architectural folly. Being flexible in both situation and use, the owner can place Read-Nest where he or she feels would best suit their needs, whether for study, relaxation or both.

The exterior is clad in vertically striated natural oiled wood (thuja) slats that are designed to interact well with the immediate environment.

Architect: Dorte Mandrup Arkitekter
Project Year: 2007
Client: Private Area: 9.8 sqm
Photographs: Torben Eskerod & Thomas Mandrup-Poulsen