Houses

Summerhouse in Jørlunde, Denmark by Dorte Mandrup Arkitekter

Jorlund Summerhouse A Modern Arch Design Jorlund Summerhouse Exterior View Facade Jorlund Summerhouse Facade Architecture View Jorlund Summerhouse Glass Sliding Doors Jorlund Summerhouse Open Space Foyer Jorlund Summerhouse Outdoor Furniture Jorlund Summerhouse Retreat Project

Sitting in the midst of an expanding landscape, the summerhouse is an open-plan dwelling allowing the inhabitants and its visitors to experience a continual interior/exterior natural environment.

Raised above the ground by concrete pillars, the house extends over the sloping terrain with interior spaces and terraces filtered from the outer landscape by movable fabric screens stretching along the perimeter. The free composition allows the house to open-up as well as close itself yet always maintain a sense of tranquility and connection to nature.

When open, the large windows and sliding doors let the house dissolve into the landscape. When closed, inner terraces bring continual daylight into the house and allow the inhabitants to enjoy the outside in their own privacy.

Architect: Dorte Mandrup Arkitekter
Project Year: 2004
Engineer: Moe & Brødsgaard A/S
Area: 200 sqm
Photographs: Torben Eskerod