Houses

Villa B Te O in Oldeholtpade, Netherlands by Bureau B+O

Villa Beto A Front Yard View Villa Beto Far View Shot Villa Beto Floor Plan Design Villa Beto Front Entrance View Villa Beto Glass Walls Materials Villa Beto Inside Glass Walls Villa Beto Large Front Yard Area Villa Beto Side Facade View

Bureau B+O has managed to combine light, space, landscape, modern, and romance themes into a exceptional design for this rural area in Oldeholtpade, Netherlands. Across the house are two sight lines that connect the inside and the outside together.

The living room and the kitchen have big glass facades that flows the landscape seamlessly into the interior. The rooms are ordered around a patio and gives the residents a private space in this open landscape.

The big flat roof with enormous nosing lies on the brown black walls. These walls continue from the interior to the exterior. A little office is also placed underneath the roof, placed separate from the house but is still part of the whole.

Architects: Arnoud Olie,  Bureau B+O Architecten
Project Team: Remco Siebring, Klaas Kloeze
Site Area:  4630 sqm
Constructed Area:  545 sqm
Project Year: 2008
Photographer: Harry Cock