Asturias Inner Sports Centre View

Cut My Power Bills Now
Asturias Inner Sports Centre View

Having resolved the functional fit of the programme and organised the layout and levels, the external volumes were designed (according to our proposal submitted at the competition stage) as the direct expression of the volumetric requirements of the complex: greater height for the sports hall, even more height for the rhythmic gymnastics area, less height for the swimming pool, with the exception of the high-diving area, etc.

The roof was given the form of folds in the terrain.The aim of the design was to provide a model for the redevelopment of the most immediate area. The surface area of the green roofs could be extended to form plazas and gardens in adjacent areas currently occupied by ruined buildings.